لایحه کاهش ساعات کاری کارکنان دولت در هفته و افزایش تعطیلات آخر هفته در جلسه علنی امروز مجلس هم به جایی نرسید و ادامه رسیدگی به آن به جلسات آینده موکول شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه) مجلس به ادامه بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری موسم به کاهش ساعات کاری در هفته و افزایش تعطیلات آخر هفته پرداختند.
کاهش ساعت کاری زنان به ۲۰ ساعت در هفته
در این جلسه وکلای ملت چندین پیشنهاد مطرح کردند؛ حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در تشریح پیشنهاد خود، گفت: در تبصره یک این لایحه آمده است که کارمندان میتوانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه حداکثر ۱۰ ساعت در هفته تقلیل دهند و این موضوع با درخواست خود کارمندان و با موافقت دستگاه اجرایی است و البته با توجه به داوطلبانه بودن این موضوع، در میزان حقوق و دستمزد نیز تأثیر گذار است.
وی ادامه داد: بنده در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با موافقت برخی از نمایندگان زن مجلس پیشنهاد میدهم که این حکم درباره کارمندان زن متأهل به یک دوم و حداکثر ۲۰ ساعت تبدیل شود و این افراد بتوانند در شرایط خاص و با حفظ کارمندی خود، حدود ۲۰ ساعت اجازه داشته باشند در اداره و محل کار خود حاضر نشوند. این کار در جهت حمایت از خانواده و فرزندآوری و جوانی جمعیت است.
در ادامه جلسه، محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت: این پیشنهاد بار مالی دارد و بخش خصوصی و تمام تولیدکنندگان و کارآفرینان به شدت مخالف این پیشنهاد هستند، چرا که مخالف شعار سال است.
وی بیان کرد: این پیشنهاد که گفته است زنان متأهل تا ۲۰ ساعت در هفته کار نکنند، به ضرر خانمها است چرا که به کارگیری آنها در ادارات نفی میشود. همچنین در صورت تعطیلی شنبهها، عملاً تعطیلات آخر هفته به ۴ روز افزایش مییابد.